Finalizarea procedurii de vot online pentru proiectele care vor fi finanțate în cadrul Programului Buget Civil

   2966

Primăria municipiului Chișinău anunță că astăzi, 30 aprilie 2021, s-a încheiat procedura de vot online a proiectelor desemnate eligibile spre finanțare din fondul Bugetului Civil 2021.

Astfel, 8 proiecte supuse votului pe site-ul: sondaj.chisinau.md vor fi implementate de către subdiviziunile structurale ale Primăriei municipiului Chișinău, până la finele anului curent.

De menționat că în actuala ediție a Programului Bugetul Civil Chișinău au fost înregistrate 21 de iniţiative, iar Comisia de evaluare a desemnat eligibile 9 proiecte, dintre care un proiect a fost retras de către autor.  

Conform rezultatelor, proiectul care a întrunit cel mai mare număr de voturi se referă la ,,Reabilitarea aleii pietonale a teritoriului adiacent lacului Victoria”, pe locul doi s-a clasat proiectul ,,Renovarea stadionului Raduga”, iar pe poziția a treia după preferințele participanților s-a clasat proiectul ,,Amenajarea mini-parcului universitar ,,Ion Creangă”.

Programul Buget Civil Chișinău reprezintă un mecanism care permite locuitorilor capitalei să înainteze propuneri de proiecte. Astfel, inițiativele care corespund criteriilor de eligibilitate și obțin susținere din partea chișinăuienilor, sunt declarate câștigătoare, iar municipalitatea acordă finanțare pentru implementarea lor.