Municipalitatea solicită opinia cetățenilor referitor la calitatea transportului public din municipiul Chișinău

   2445

Primăria municipiului Chișinău lansează un sondaj online pentru a evalua percepția locuitorilor capitalei vizavi de transportul public și necesitatea introducerii sistemului de taxare electronică în unitățile de transport.

Chestionarul este realizat din 23 de întrebări și se desfășoară în cadrul „Studiului privind implementarea tichetării electronice în transportul public din municipiul Chișinău".

Prin intermediul acestui sondaj municipalitatea își propune să afle părerea oamenilor în scopul îmbunătățirii calității serviciilor de transport public, pentru ca acesta să devină mai practic, mai confortabil și nu în ultimul rând mai accesibil pentru toți.

Totodată, sondajul va evalua percepția cetățenilor vizavi de implementarea sistemului de taxare electronică în transport și opinia lor privind tariful călătoriei, în cadrul Proiectului - pilot aflat în desfășurare, începând cu 16 martie 2021. Noile modalități de plată sunt testate în 110 unități de transport troleibuze și autobuze, în baza parteneriatului cu doi operatori de plăți electronice și două instituții bancare.  

Chestionarul poate fi completat în limbile română și rusă, link către sondaj: RO https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekM-eIfC8sfvih5eeQYxoov24_u40AKJCQQrtliPHMyuZc2w/viewform/ RU https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_SpIVq1j7s7uAwiD7w_VvGE90cUweBhzBxAc8v1tpEVvmGQ/viewform

E de menționat că în baza rezultatelor obținute Primăria Chișinău va identifica  soluții pentru îmbunătățirea serviciului de transport public municipal.