Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(VIDEO) SALONUL ARTELOR – eveniment în format online dedicat Concursului Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea”

   1774

Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău găzduiește astăzi Salonul Artelor - eveniment în format online dedicat Concursului Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea",  ediția a XII-a.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, Direcția Culturală a Primăriei municipiului Chișinău, în parteneriat cu Secția Științe Sociale, Economice, Umaniste și Arte a Academiei de Științe a Moldovei, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" și Centrul de Cercetări Umaniste al USM.

Concursului Internațional de Canto Academic, organizat de Filarmonica Națională, reprezintă un omagiu adus creației și personalității marcante a lui Alexei Stârcea, şi un semn de apreciere înaltă pentru contribuția sa considerabilă la dezvoltarea și promovarea culturii muzicale a ţării. Concursul urmărește lansarea talentelor autentice din Republica Moldova, dar și de peste hotare. Concurenţii interpretează arii și romanțe semnate de Alexei Stârcea, dar și lucrări vocale din repertoriul muzical universal. Gala Laureaților concursului din acest an a avut loc în data de 2 aprilie.

În cadrul „Salonului artelor"  vor participa în calitate de invitați speciali: Svetlana BIVOL - Director general al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" și Marian STÂRCEA - Director artistic al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici"; laureații concursului din anul acesta: Nicolae IURCOVSCHI - locul I, Stanislav VOLOȘIN - locul II, Inga LUPU - locul II; prezentator: Aurelian DĂNILĂ - Dr. hab. în studiul artelor.

În condițiile actuale de pandemie, manifestarea se va desfășura în formatul online și va fi transmisă prin intermediul rețelelor de socializare, pe paginile instituțiilor organizatoare.

V