Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, a convocat într-o ședință reprezentanții Poliției Capitalei, pe subiectul menținerii ordinii publice în oraș

   1712

Primarul general, Ion Ceban, a discutat vineri cu reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău despre subiectele actuale din capitală, inclusiv despre măsurile și acțiunile de prevenire a infecției COVID-19, necesitatea vizibilității reprezentanților forțelor de ordine în curțile blocurilor de locuințe, prin menținerea ordinii publice și combaterea viciilor, precum consumului de alcool, droguri, dar și alte încălcări; menținerea ordinii publice în parcuri; parcările ilegale pe trotuare și pe spațiile verzi; organizarea circulației rutiere, staționarea mașinilor de mare tonaj pe străzi, boschetarii, cerșitul etc.

Edilul capitalei a menționat că în prezent municipalitatea are o colaborare bună cu Poliția Capitalei, pentru ca nivelul de securitate în oraș să crească, iar oamenii să se simtă în siguranță.  

„Îmi doresc să avem și în Chișinău poliție municipală, la fel ca în alte state, pentru a asigura menținerea ordinii publice. De asemenea, este important ca oamenii din acest serviciu să fie motivați financiar. Sunt sigur că împreună cu poliția putem să facem ordine în capitală", a mai spus Ion Ceban.