Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activitatea Complexului de servicii sociale pentru copii în situații de stradă

   1979

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a convocat miercuri o ședință de lucru pe subiectul eficientizării activităților de servicii sociale destinate copiilor în situații de stradă din Chișinău.

La discuții au participat Sergiu Oceretnîi, șef interimar al Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și Mariana Frunza, manager al Complexului de servicii sociale pentru copii în situații de stradă.

În cadrul ședinței au fost abordate subiecte ce se referă la revizuirea cazurilor copiilor aflați în evidența Complexului municipal de servicii, precum și alte inițiative orientate la elaborarea planului individual de asistență pentru fiecare beneficiar în parte.

Totodată, responsabilii municipali pe domeniul de profil au relatat despre relațiile intersectoriale cu autoritățile tutelare locale, Inspectoratele de Poliție (nr. sesizări / demersuri), acțiunile planificate pe parcursul anului curent, desfășurarea raziilor efectuate în municipiul Chișinău, dar și despre frecvența/vizitele copiilor în cadrul Complexului.

E de menționat că, Serviciul Asistență Stradală instituit în anul 2018 pentru prestarea serviciilor de îngrijire, în regim de zi, a copiilor în situație de stradă în vederea (re)integrării sociale și familiale a fost redenumit în „Complexul de servicii sociale pentru copii în situații de stradă", conform deciziei Consiliului municipal Chișinău nr. 14/3 din 11.08.2020.