Finalizarea licitației repetate pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi

   2133

Primăria municipiului Chișinău informează că s-a încheiat concursul repetat pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi pentru dotarea Î.M. „Parcul Urban de Autobuze". Deschiderea ofertelor licitației a avut loc vineri, 02 aprilie, curent.

Astfel, potrivit autorității contractante, criteriul de atribuire a contractului, a fost stabilit cel mai bun raport calitate - preț.

Conform analize preliminare a membrilor grupului de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor, dintre cei 6 participanți la cea de-a doua licitație, cu privire la achiziționarea autobuzelor, ofertantul MAZ se situează pe primul loc conform criteriului de atribuire.

Propunerile din partea ofertanților sunt: MAZ - 14 010 000 USD (72 luni de garanție); ISUZU - 14 920 560 USD (78 luni de garanție); Xiamen King Long - 15 072 000 USD (61 luni garanție); BMC - 16 337 600 USD (49 luni garanție); OTOCAR - 17 063 418 USD (48 luni garanție); TEMSA - 18 300 000 USD (48 luni garanție).

Totodată, grupul de lucru urmează să evalueze în continuare documentația ofertanților dacă aceasta corespunde cerințelor tehnice stabilite, precum și actelor obligatorii pentru calificare conform fișei de date a achiziție.

De asemenea, conform cerințelor obligatorii, municipalitatea a dispus ca pe perioada garanției, câștigătorul va asigura deservirea autobuzelor din surse proprii, schimbul componentelor: lubrifianți, filtre, curele, precum și deservirea sistemelor de aer condiționat și a consumabililor.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a ținut să menționeze că grupul de lucru urmează să analizeze minuțios propunerile din partea ofertanților, iar toate procedurile ar putea lua ceva timp conform criteriilor de evaluare, perioadei de clarificări și eventual termenul de contestare.

E de menționat că, municipalitatea a inițiat repetat la 25 februarie, curent, licitația deschisă privind achiziționarea a 100 de unități noi pentru Î.M. „Parcul urban de Autobuze". Suma prevăzută pentru lotul de unități este de 270 milioane de lei.

Conform specificațiilor tehnice, unitățile noi trebuie să fie din categoria M3, cu 3 uși, să aibă o capacitate de îmbarcare de cca 100 de persoane, inclusiv 22 locuri pe scaune. Podeaua trebuie să fie joasă, cu rampă retractabilă pentru facilitarea accesului utilizatorilor de scaun rulant.