Municipalitatea continuă să evacueze panourile de reclamă, iar în rezultat se deschide panorama orașului

   2372

Primăria municipiului Chișinău informează că odată cu demontarea și evacuarea panourilor de reclamă de pe străzi, orașul își schimbă aspectul, iar locuitorii și oaspeții capitalei au posibilitatea să contemple panorama urbană, inclusiv acum, primăvara devreme.

În ultima perioadă, au fost eliberate de dispozitive de reclamă mai multe străzi, bulevarde și intersecții, inclusiv Calea Orheiului, bd. Dacia, bd. Decebal, bd. Traian, str. Kiev, bd. Moscova, Calea Ieșilor, str. Alba Iulia, str. Ismail. Mai mult, și sensurile giratorii, unde anterior erau amplasate și câte 30 de panouri într-o intersecție, au fost eliberate de reclame.

Primarul General, Ion Ceban, declară că municipalitatea nu renunță și nu va ceda presiunilor vizavi de evacuarea dispozitivelor de reclamă, pentru că interesul major este cel al comunității. „Nu regret acțiunile întreprinse în acest sens, chiar dacă suntem șantajați și atacați în judecată de agenții economici, iar acțiunile acestora sunt susținute de unii consilieri municipali. Noi muncim în continuare la proiectul Regulamentului privind amplasarea publicității exterioare, care este tergiversat de anumiți aleși locali, care au crezut că va trece șantajul", a precizat Ion Ceban.

În context, Primarul capitalei a amintit că în unele intersecții mai aglomerate erau amplasate panouri în 3 etaje, iar oamenii din blocurile din apropiere, până la etajul 7 erau privați de a vedea lumina soarelui din locuințele lor.