Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Locuitorii capitalei au depus 21 de proiecte în cadrul Programului „Buget Civil Chișinău”, ediția 2021, pentru dezvoltarea orașului

   2435

Primăria municipiului Chișinău informează că în cadrul ediției 2021 a Programului Buget Civil, au fost depuse 21 de proiecte, dintre care 12 de valoare mare și 9 proiecte mici. Proiectele înaintate de grupurile de inițiativă se referă la următoarele domenii: dezvoltarea infrastructurii urbane, educație, reabilitarea spațiilor publice și a scuarurilor, inovație, valorificarea patrimoniului arhitectural etc.

Procedura de aplicare s-a încheiat duminică, 28 februarie 2021, ora 17:00, iar în perioada: 01.03.2021 - 02.03.2021, ora 17:00, aplicanții urmează să depună proiectele în original, la Primăria Chișinău, Direcția Relații Publice și Buget Civil, bir. 8, tel. de contact: (022) 20-17-08.

După depunerea tuturor dosarelor, proiectele vor fi publicate pe pagina web a Primăriei „chisinau.md", la modulul Buget Civil Chișinău.

În perioada imediat următoare, Comisia de evaluare se va întruni pentru examinarea proiectelor depuse de cetățeni, iar până la 30 martie, a.c., dosarele vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar. De asemenea, va fi apreciată conformitatea cu prioritățile stabilite de municipalitate, criteriile de eligibilitate, fezabilitatea proiectului ș.a.

Proiectele care întrunesc condițiile Regulamentului privind bugetarea participativă Chișinău vor fi supuse procedurii de vot. Astfel, inițiativele care vor obține cel mai mare număr de voturi din partea chișinăuienilor, vor fi declarate câștigătoare, iar municipalitatea va acorda finanțare pentru implementarea lor.