Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General a convocat o ședință de lucru cu responsabilii de implementarea sistemului de taxare electronică

   1908

Primarul General, Ion Ceban, a convocat astăzi o ședință de lucru cu participarea responsabililor din cadrul subdiviziunilor municipale de transport și reprezentanții companiilor MasterCard şi VISA, parteneri ai proiectului-pilot de taxare electronică în transportul public municipal.

În cadrul ședinței au fost discutate aspecte care se referă includerea în sistemul de taxare electronică, pe perioada de pilotare, a tuturor categorilior de cetăţeni, inclusiv cei care posedă abonamente de călătorie în transportul public sau cei care beneficiază de facilităţi.

De asemenea, la 24 februarie, curent, grupul de lucru va organiza o prezentare finală la acest capitol, înaintea lansării proiectului, cu participarea actorilor implicaţi în procesul de pilotare a sistemului de taxare electronică. 

În context, edilul capitalei a solicitat responsabililor să difuzeze spoturi informative în transportul public, la posturile de radio și TV, precum și pe rețelele de socializare, pentru a familiariza locuitorii capitalei despre lansarea  acestui proiect.

„Avem ca scop de a informa locuitorii și vizitatorii capitalei cu privire la implementarea sistemului de taxare electronică în troleibuzele și autobuzele din capitală. Astfel, pe o perioadă de 6 luni, atât cât va dura proiectul pilot, să obținem rezultate scontate, iar locuitorii să simtă beneficiile acestui proces de schimbare mult așteptat", a menționat Ion Ceban.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi lansat la mijlocul lunii martie, a.c. şi va fi testat în 90 de pe rutele nr.10, nr. 22, nr. 30, nr. 32) şi 46 de autobuze (de pe rutele nr.2, nr.5, nr.9, nr.26, nr.33) din capitală.