Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Comemorarea poetului Grigore Vieru

   2408

Primăria municipiului Chişinău l-a omaginat pe Grigore Vieru, marele poet ce a descris sublim prin poeziile sale dragostea de mamă, de patrie, de neam, de frumos și cel care a elogiat natura ca nimeni altul. 

Astăzi, poetul național ar fi împlinit 86 de ani. 

În dimineața zilei, Primarul General al municipiului Chişinău, Ion Ceban, alături de viceprimarul Angela Cutasevici și reprezentanți ai municipalității, au depus flori la bustul poetului, de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt".

În cadrul evenimentului, Ion Ceban a menționat că Grigore Vieru va rămâne viu prin versurile sale cântate de marii artiști. Iar generațiilor viitoare nu le rămâne decât să-i onoreze memoria, sa-i citească versurile așternute cu atâta har de poet, începând cu Abecedarul „Albinuţa", carte cu care au crescut multe generații de copii.

„Vom depune toate eforturile pentru a crea Muzeul „Grigore Vieru" în capitală. Este acea recunoștință pe care o putem realiza în numele poetului", a declarat edilul capitalei.

Pentru anul 2021, Direcția Cultură a prevăzut surse financiare în buget și va iniția procedura de lansare a concursului de proiectare a încăperilor cu destinație de muzeu, elaborarea devizului de cheltuieli, preum și a caietului de sarcini pentru efectuarea lucrărilor de reparație.