APL Chișinău a aprobat Planul anual 2021 pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane

   2368

Primăria Chișinău a aprobat Planul pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane în municipiul Chișinău al Comisiei municipale de profil pentru anul 2021. O dispoziție în acest sens, a fost semnată de Primarul General, Ion Ceban.

Documentul presupune implicarea activă a subdiviziunilor APL Chișinău în elaborarea și realizarea politicilor antitrafic, inclusiv prin dezvoltarea capacităților profesionale ale specialiștilor la nivel municipal, în vederea promovării eficiente și sporirea gradului de cunoaștere a tuturor aspectelor fenomenului traficului de ființe umane, asistența și protecția victimelor acestui fenomen, dar și prin creșterea gradului de informare a publicului larg: informarea copiilor, părinților/ tutorilor despre pericolul și consecințele traficului.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că toate obiectivele și activitățile incluse în Planul pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane vor fi monitorizate de către APL, pentru ca toți actorii implicați să-și îndeplinească misiunile enunțate. Este de datoria noastră să creștem generații sănătoase, cu copii aflați în siguranță: acasă, la școală, în curte, în mediul online etc. Prin conjugarea eforturilor tuturor celor implicați, putem obține rezultate frumoase pe toate aspectele fenomenului, pentru ca în secolul al XXI-lea să depășim situațiile de abuz, neglijare, exploatare și sclavie", a mai declarat Ion Ceban.

Responsabili de executarea prevederilor Planului pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane al Comisiei municipale pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane în municipiul Chișinău pentru anul 2021 sunt: Direcția administrație publică locală, Direcția generală educație, tineret și sport, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, Direcția generală asistență socială și sănătate, Direcția cultură etc.