Primarul general, Ion Ceban, a participat la evenimentul de comemorare a victimelor Holocaustului

   2548

Primarul general, Ion Ceban, alături de conducerea de vârf a statului, a participat astăzi la Mitingul de Comemorare a Victimelor Holocaustului, desfășurat în preajma Monumentului Victimelor Fascismului, din Calea orheiului 36.

În discursul său, edilul a ținut să menționeze că data de 27 ianuarie marchează eliberarea în 1945 a lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului, când 6 milioane de evrei au fost uciși în lagăre, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Asemenea evenimente groaznice pentru istoria omenirii nu trebuie să se mai repete, indiferent de faptul dacă există situații de criză sau circumstanțe politice. Îmi exprim solidaritatea cu comunitatea evreilor și a romilor. Acum, datoria noastră este să combatem violența și discriminarea, sub orice formă și să educăm o societate tolerantă", a subliniat Primarul.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată anual pe 27 ianuarie, a fost instituită în anul 2005, printr-o rezoluție a Organizației Națiunilor Unite, pentru a comemora eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.