Atenționare de lapoviță și ninsori pentru zilele de 27 și 28 ianuarie, curent

   2164

Primăria municipiului Chișinău informează că în legătură cu avertismentele emise de către Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru zilele de 27 - 28 ianuarie, a.c., când se prevăd precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare însoțite de viscol, formarea  poleiului și intensificări ale vântului, cetățenii sunt îndemnați să fie prudenți pe străzi și în trafic și să țină cont de recomandărilor specialiștilor.

Astfel, conducătorii auto sunt atenționați să nu parcheze automobilele pe marginea carosabilului și pe trotuare, pentru a permite intervenția în timp util a serviciilor de deszăpezire.

De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt obligați să-şi cureţe zăpadă de pe teritoriile unde își desfășoară activitatea, în caz contrar riscă să fie sancționați.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat mobilizarea serviciilor municipale pentru intervenție și suport din partea Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, atât pentru a facilita intervenţia autospecialelor de deszăpezire, cât şi pentru a fluidiza traficul rutier. 

Locuitorii capitalei pot informa despre situațiile problematice în contextul condițiilor meteo, prin apelare la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.