Primarul general, Ion Ceban, a vizitat Grădinița nr. 171 din comuna Băcioi, la redeschidere după reparație capitală

   2536

Primarul general, Ion Ceban, a vizitat astăzi IET nr. 171 din comuna Băcioi, sectorul Hamzeu, municipiul Chișinău, care și-a reluat activitatea, după reparație capitală, cu susținere financiară din partea municipalității.  

Grădinița are o capacitate de 50 de locuri și 15 unități de personal. Instituția a fost redeschisă pe 4 ianuarie, după ce, pe parcursul anului 2020 a fost reparată capital. Lucrările de reabilitare au prevăzut înlocuirea acoperișului, cu amenajarea canalelor de ventilare, termoizolarea fațadei, reabilitarea rețelelor inginerești, construcția unei anexe noi, care include un vestiar, o sală de festivități, cabinet medical, izolator, spălătorie etc.

În sălile de grupe a fost reabilitată rețeaua electrică, cu înlocuirea corpurilor de iluminat și a fost achiziționat mobilier nou, inclusiv pentru bucătărie.

De asemenea, pe întreg perimetrul clădirii a fost amenajat pavaj.  

Edilul capitalei a vizitat instituțiile de educație timpurie din comuna Băcioi la diferite stadii de reparație și a urmărit realizarea proiectelor cu finanțare din bugetul municipal. „Acum un an aici era o clădire mică, cu acoperiș și podele deteriorate. În prezent avem o grădiniță confortabilă, cu condiții decente, atât pentru micuți, cât și pentru angajați”, a spus Ion Ceban.   

Redeschiderea IET nr. 171 are loc în urma raportului de autoevaluare privind siguranța și sănătatea publică, inclusiv normele sanitare și de protecție pentru COVID-19, coordonat și aprobat de autoritățile de profil (ANSA și ANSP la data de 29.12.2020).

Costurile pentru proiectul privind reabilitarea grădiniței nr. 171 au fost acoperite din sursele bugetului municipal și din bugetul local (70%:30%).

Amintim că pe parcursul anului 2020, în comuna Băcioi a fost redeschisă după reparație capitală, grădinița nr. 101, iar în perioada următoare, urmează a fi redeschisă și IET nr. 140.

Pentru comuna Băcioi, în anul 2020 au fost alocați din bugetul municipal peste 8 milioane de lei. Din aceste surse au fost realizate mai multe proiecte de infrastructură.