Primele 15 troleibuze cu parcurs achiziționate în anul curent au fost livrate Regiei Transport Electric Chișinău

   3564

Primăria municipiului Chișinău informează că primele 15 troleibuze cu parcurs de model „SKODA 24 TR” și „Ganz Solaris Trollino 18”, din lotul de 25 de unități, achiziționate de la municipalitatea din Riga, Letonia, au fost livrate Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC).

În prezent, unitățile de transport sunt supuse verificărilor în cadrul Atelierului de reparații și asamblare al RTEC, înaintea lansării pe liniile municipale de transport public.

Troleibuzele procurate din Riga sunt dotate cu podea joasă și rampă rabatabilă pentru accesul persoanelor cu necesități speciale, sisteme de aer condiționat și dispun de camere video pentru supraveghere în interior.

Totodată, troleibuzele clasice model „ŠKODA 24 Tr” ( 99 locuri), sunt dotate cu un sistem auxiliar, tracțiunea fiind realizată cu ajutorul motorului Diesel („Iveco”), oferind o autonomie de deplasare de aproximativ 250 de km. Iar troleibuzele articulate model „Ganz Solaris Trollino 18” (GST-18) au capacitatea de îmbarcare sporită, 170 locuri, inclusiv 43 locuri pe scaune.

E de menționat că, în perioada următoare la Chișinău urmează să ajungă alte 10 troleibuze. Astfel, din lotul de 25 de troleibuze, 5 unități sunt articulate de model „Ganz Solaris Trollino 18”, iar 20 troleibuze de model „ŠKODA 24 Tr”. Toate unitățile de transport dispun de o garanție de 7 ani.

Amintim că la începutul lunii septembrie, pe străzile din Chișinău au fost puse în circulație cinci troleibuze articulate noi, care au fost asamblate la Atelierele de Reparații Mecanice ale Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău".