Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Licitațiile privind obținerea locurilor de amplasare a gheretelor în capitală se desfășoară conform prevederilor noului regulament

   2930

Primăria municipiului Chișinău examinează ofertele participanților la licitațiile deschise pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului, conform noului regulament aprobat de Consiliul municipal Chișinău. Prima licitație în acest sens va avea loc miercuri, 2 decembrie, curent, ora 10:00, în Sala de Ședințe a preturii sectorului Centru. 

Informațiile au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban. 

Potrivit edilului Comisia de licitații, formată din 18 membri (reprezentanți ai executivului, consilieri municipali și organizatorul licitațiilor), analizează în prezent dosarele care au fost depuse de către agenții economici pentru obținerea locurilor de amplasare a gheretelor în cadrul licitațiilor nr.1 și nr. 2. De asemenea, Ion Ceban a ținut să menționeze că municipalitatea își dorește desfășurarea acestor concursuri într-un mod transparent, iar sursele acumulate de pe urma licitațiilor vor fi redirecționate în bugetul local, pentru a fi ulterior utilizate la dezvoltarea proiectelor de modernizare a capitalei.

„Avem o concurență acerbă, astfel sunt 137 de oferte pentru 15 amplasamente. Nu cred că în istoria municipiului Chișinău, inclusiv la nivel de țară a mai existat asemenea practici. E de notat că pe anumite loturi, avem oferte depuse de 10 entități care doresc să-și adjudece locul de amplasare", a conchis primarul general.

Ion Ceban a precizat că sunt unii membri ai Comisiei de licitații, care au opinii separate și solicită deja modificarea regulamentului. „Înțeleg că cei care creează blocaje, sunt interesați pentru diferite gherete ale prietenilor. Nu avem nimic comun cu interesele consilierilor municipali, ne dorim să existe un cadru normativ și să știm exact cum vor arăta aceste gherete. Or avem ordine, transparență și corectitudine în oraș, or, alegem haos în continuare. Eu pledez pentru ordine. Și după aceste principii mă voi ghida în continuare", a menționat edilul capitalei.

Prima licitație programată anterior pentru 26 noiembrie, a.c., a fost transferată pentru 2 decembrie curent, ora 10.00. De asemenea, cea de-a doua licitație planificată pentru 2 decembrie a.c., a fost transferată pentru 9 decembrie 2020, ora 10:00. Licitațiile vor avea loc în Sala de Ședințe a preturii sectorului Centru.

Decizia a fost luată de către Comisia de licitații, ca urmare a numărului mare de cereri depuse, fapt ce a dus la imposibilitatea asigurării măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii virusului COVID-19, pentru desfășurarea concursului în Sala de Ședințe a Consiliului municipal Chișinău, conform comunicatului informativ difuzat anterior.