Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inventarierea parcărilor auto cu plată, amplasate pe teritoriul municipiului Chișinău

   2274

Primăria Chișinău informează că până pe 31 decembrie 2020, un grup de lucru special creat din cadrul municipalității va inventaria parcările cu plată de pe teritoriul capitalei, a căror autorizație de funcționare este sau a fost valabilă în ultimii 5 ani. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Victor Chironda.

Astfel, membrii Comisiei municipale, vor colecta informația cu privire la: costul serviciilor, regimul de activitate, încadrarea în limitele terenului care se află în proprietatea agentului economic, corespunderea situației din teren cu documentația de proiect. Un raport cu privire la rezultatele inventarierii va fi întocmit până la 19 ianuarie 2021.

În caz de necesitate, Grupul de lucru va înainta prescripții de înlăturare a neconformităților și va informa organele abilitate despre parcările auto cu plată care activează fără autorizație de funcționare.

De asemenea, se atenționează persoanele fizice și juridice care au instalat indicatoare rutiere sau mecanisme de blocare a accesului în parcaje pe teren public, fără acordul municipalității sau indicatorul rutier 5.48.2 (Parcare rezervată) pe teren care este domeniu public, cu sau fără acordul APL Chișinău, să le demonteze până la data de 01.12.2020. În caz contrar, acestea vor fi demontate forțat.