Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Modernizarea porțiunii de trotuar din Calea Ieșilor

   1869

Primăria municipiului Chișinău informează că porțiunea de trotuar din strada Calea Ieşilor, pe tronsonul str. Ion Creangă - intrarea principală din Parcul ,,Alunelul", va fi reabilitată. Astfel, modernizarea obiectivului presupune schimbarea asfaltului degradat cu dale de beton, amenajarea parcărilor și a pistei pentru bicicliști, pe o lungime de 500 metri de trotuar.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat în cadrul inspecției pe teren că lucrările de modernizare a trotuarului vor începe astăzi și a solicitat preturii sectorului Buiucani să monitorizeze calitatea și termenele de execuție a proiectului. Edilul a reiterat și despre necesitatea aplicării prevederilor noului regulament de desfășurare a activității de comerț, astfel ca zona din preajma trotuarului aflat în proces de reabilitare, să fie eliberată de punctele de comerț ambulant amplasate haotic.  

În cadrul proiectului vor fi pavate celor două zone pietonale ale trotuarului, amenajate 2 parcări pentru biciclete și instalat mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). Totodată, de-a lungul străzii vor fi amenajate parcări publice pentru automobile.

E de menționat că în perioada următoare, pretura sectorului Buiucani, va iniția  proiectul de reparaţie a trecerii subterane din preajmă: Calea Ieşilor - Piața Dimitrie Cantemir - str. Ion Creangă, care va fi redenumită în ,,Trecerea pietonală Iaşi".