Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Modernizarea sistemului de încălzire a edificiului grădiniței nr. 23

   1937

Primăria municipiului Chișinău informează că grădinița nr. 23, din sectorul Centru al capitalei, beneficiază de un nou sistem de încălzire. Pentru realizarea acestui proiect, din bugetul municipal au fost alocați 920 mii de lei.

Astfel, pe parcursul anului curent, în cadrul instituției preșcolare a fost amenajată o nouă cazangerie, care funcționează pe bază de gaze naturale. Lucrările s-au desfășurat în perioada ianuarie - mai 2020, iar în paralel au fost renovate rețelele de apeduct și canalizare. 

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că atât copii, care frecventează grădinița, cât și educatorii, personalul auxiliar, se vor bucura de condiții confortabile pentru activitate.

„Municipalitatea va continua să investească în dezvoltarea infrastructurii școlilor și grădinițelor din capitală, pentru a crea condiții decente fiecărui copil sau elev instituționalizat", a conchis edilul-șef.

Clădirea grădiniței nr. 23 din capitală fost încălzită timp de 67 de ani pe bază de combustibil solid (cărbune), iar în acest an instituția a fost conectată la rețeaua de gaze naturale.