Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Curățarea canalizării pluviale din capitală

   2328

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 800 de metri liniari de colector pluvial și 200 de guri de captare, vor fi curățate în perioada următoare, pentru a soluționa problema inundațiilor, în timpul averselor pe unele străzi ale capitalei.

În acest scop, serviciile municipale specializate au contractat, în bază de concurs, serviciile unui agent economic, care vor costa cca 1,7 milioane lei.

Operatorul selectat este din Italia, iar echipa va interveni pe teren cu tehnică performantă. Aceasta presupune utilizarea autovidanjei, care va efectua operații combinate de aspirare și curățare sub înaltă presiunea conductelor de canalizare pluvială. Achiziționarea unei asemenea mașini ar costa cca 500 mii Euro. 

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că s-a luat decizia de a desfunda rețeaua de canalizare pluvială, deoarece asemenea lucrări nu au fost executate niciodată, or, o parte din problemele care apar atunci când plouă sunt din cauza că rețeaua pluvială este blocată. Totodată, Ion Ceban a spus că serviciile municipale ar avea nevoie de utilaje similare pentru curățarea rețelelor de canalizare, de vreme ce tehnica Î.M. Regia „Exdrupo" este învechită și mai puțin rentabilă.

Lucrările de curățare a canalizării pluviale urmează a fi desfășurate în termen de o lună pe străzile Albișoara, Calea Ieșilor etc.