Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lacul „La Izvor" a fost populat cu 3,5 tone de pește

   2441

Primăria Chișinău informează că lacul „La Izvor" din sectorul Buiucani a fost populat astăzi cu 3,5 tone de puiet de diferite specii. După această acțiune de populare cu pește, teritoriul urmează a fi securizat.

Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a declarat că autoritățile locale au purtat discuții cu diferiți agenți economici, dar și specialiști de profil despre posibilitatea sporirii cantității de pește în lacurile din capitală, care ar favoriza flora și fauna bazinelor acvatice.

„Donația de puieți a fost oferită din partea unui agent economic și a consilierului municipal, Vasili Chirtoca. Avem preponderent trei specii: amur alb, novac și carp. Acest pește este fitofag, deci va contribui la curățarea lacului de alge. Este un experiment. Sper ca puietul să se acomodeze, iar în perioada următoare vom aduce pește și în lacul „Valea Morilor".

În altă ordine de idei, primarul general a declarat că după lucrările de reabilitare a zonei de agrement, lacul din parcul „La Izvor" va avea cea mai mare plajă din oraș. Potrivit lui Ion Ceban, una din preocupările actuale ale municipalității este și amenajarea zonelor de odihnă de pe teritoriul administrat, astfel ca toate lacurile din capitală să fie curate, iar oamenii să aibă posibilitate de a-și petrece timpul liber în sânul naturii.

E de menționat că pe 1 octombrie a fost populat cu 900 kg de puiet de pește și lacul din Parcul ,,Dumitru Rîşcanu", din sectorul Rîşcani al capitalei.