Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiune de plantare a arborilor pe teritoriul municipiului Chișinău

   2680

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 24 octombrie a.c., va fi organizată o acțiune în cadrul Campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei, care prevede sădirea a circa 12 mii de puieți, în diferite zone ale orașului.

Astfel, în ziua de sâmbătă, Administrația publică locală Chișinău va participa la acțiuni de plantare a arborilor, pe următoarele adrese:

Pretura Botanica: Pădurea-Parc Muncești, bd. Dacia, 50 (Porțile Orașului);

Pretura Buiucani: șos. Balcani, în perimetrul str. Alba Iulia - str. Liviu Deleanu;

Pretura Centru: Parcul „Valea Morilor", în perimetrul str. Drumul Viilor - str. Academiei, str. Trifan Baltă; teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale din sector;

Pretura Ciocana: Pădurea-Parc „Râșcani", Padurea - Parc Nicolae Milescu - Spătarul, Scuarul „Ginta Latină", curțile blocurilor de locuit, teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale din sector;

Pretura Râșcani: Pădurea - parc, str. Florilor colț cu Calea Orheiului, Scuarul din str. Nicoale Dimo, 7/3.

În acest context, municipalitatea face apel către cetățeni, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice de a participa activ la acțiunile de înverzire a capitalei, pentru a avea un oraș mai verde și cu aer curat.  

Menționăm că acțiunea sâmbătă, 24 octombrie a.c., este cel de-al doilea eveniment, din acțiunile preconizate, cu participarea comunității, în cadrul Campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei: parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc., astfel ca, în toamna curentă, în Chișinău să fie sădiți 100 mii de arbori.