Distribuirea lemnelor de foc familiilor nevoiașe din municipiu

   2787

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii curente, 240 de familii nevoiașe din capitală și din suburbii, au beneficiat de ajutoare sub formă de lemne, care utilizează acest tip de combustibil pentru a-și încălzi locuințele.

Preturile de sector asigură transportarea gratuită a lemnelor la domiciliul titularilor, în baza listelor perfectate de Direcția generală asistență socială și sănătate.

Amintim că beneficiari ai ajutorului sub formă de lemne de foc sunt persoanele în etate, cele cu dizabilități, șomerii înregistrați la Agenția pentru ocuparea forței de muncă, familiile cu trei și mai mulți copii, cele monoparentale sau care educă copii rămași fără îngrijire părintească, cu vârsta de până la 18 ani, persoanele cu venituri mici din municipiul Chișinău și din suburbii. Cetățenii vor depune cerere pentru acest ajutor la Direcțiile asistență socială din raza teritorială a domiciliului lor.

E de menționat că municipalitatea a decis să distribuie familiilor nevoiașe materia lemnoasă rămasă în urma curățării sanitare sau tăierea copacilor bolnavi, de pe străzi, din parcuri, scuaruri, alei etc.