Ion Ceban participă la Forumul ONU al Primarilor de la Geneva

   2443

Edilul capitalei, Ion Ceban, participă astăzi la lucrările Forumului ONU al Primarilor (liderilor de orașe), organizat de Comisia Economică Europeană a ONU (UNECE), Departamentul Unitatea de Dezvoltare Urbană, Locuință și Gestionarea Terenurilor din cadrul UNECE.

În cea de-a doua jumătate a zilei (orele 14.00-16:00), primarul de Chișinău va rosti un discurs în cadrul lucrărilor Forumului liderilor de orașe.

Evenimentul se desfășoară la Palatul Națiunilor Unite de la Geneva și reunește primari din marile orașe ale Europei, Americii de Nord, Asia Centrală și Caucaz.

Pe agenda de lucru a Forumului sunt incluse subiecte privind sprijinirea orașelor referitor la acțiunile necesare, consolidarea pregătirii și răspunsului APL la situații de urgență și impactul dezastrelor, precum și al schimbărilor climatice.

Tot aici se va discuta despre crearea parteneriatelor dintre orașe, pentru eforturi comune de realizare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, dar și despre strategiile de reziliență pe termen mediu și lung în localitățile urbane, inclusiv, revenirea post-COVID.

La finalul lucrărilor Forumului va fi adoptată Declarația Primarilor de la Geneva.

Amintim că luni, primarul general, Ion Ceban. a avut întrevederi cu Andrei Iatsenia, coordonator de proiect „Global Smart City Partnership Program Urban, Disaster Risk Management Resilience & Land", al Băncii Mondiale și cu Olga Algayerova, secretarul executiv al Comisiei Economice a Organizației națiunilor Unite pentru Europa (UNCE).