Un teren de 35 ari din preajma Circului va fi întors în posesia municipalității

   1505

Primăria municipiului Chișinău informează că un teren cu suprafața de 35 ari amplasat pe str. Circului, sectorul Râșcani, va reveni în posesia municipalității, după ce a fost deposedat ilegal. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Consiliul municipal Chișinău (CMC).

Astfel, executivul Primăriei a prezentat în cadrul CMC proiectul de decizie privind revocarea titlului de autentificare a dreptului, pentru deținătorul terenului din preajma Circului și trecerea bunului imobil în patrimoniul public.

Lotul de pământ a fost transmis în folosință în anul 1999, după care fără acordul municipalității a fost devizat și înregistrat dreptul de arendă asupra bunul nou format, fiind încheiate și contracte de arendă cu agenții economici. De asemenea, pe acest teren a fost inițiată o construcție fără acte permisive. 

Edilul capitalei, Ion Ceban, a salutat decizia CMC prin care municipalitatea a revenit în posesia unui nou teren înstrăinat. „Vom întreprinde în continuare și alte măsuri necesare și legale pentru a curma orice acțiune de deposedare de pe domeniul public”, a menționat Ion Ceban.