Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primele troleibuze noi au pornit spre Chişinău

   4825

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, aflat acum la Minsk, Belarus, a vizitat uzina „Belkommunmash" SA. Societatea va livra municipiului cele 102 troleibuze noi, prevăzute în proiectul privind transportul public în municipiul Chişinău.

Dorin Chirtoacă s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii, în special cu producerea unităţilor de transport electric.

Primarul de Chişinău a venit cu o propunere pentru partenerii de la „Belkommunmash" SA şi anume: de a iniţia un proiect comun privind asamblarea troleibuzelor în capitală. Se are în vedere reconstrucţia liniei de reparaţie a troleibuzelor  Regiei Transport Electric. Această iniţiativă va fi discutată în cadrul prezentei vizite cu autorităţile oraşului Minsk.

Noile troleibuze achiziţionate din Belarus sunt econome, în sensul că vor consuma cu circa 40% mai puţin curent electric. Maşinile au trei uşi duble, scaune din plastic acoperite cu material de culoare albastră, iar podeaua este joasă, ceea ce permite îmbarcarea persoanelor care se deplasează în cărucior. Troleibuzele mai sunt dotate cu sistem electronic de afişaj şi tichetare. 

În această după-amiază, primele 5 troleibuze vor porni spre Chişinău. În decurs de 10 zile, în capitală vor fi livrate deja 20 de unităţi de transport, după care, în 3 rate, până la 1 iunie, curent, la Chişinău vor ajunge toate cele 102 trolebuze.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău