Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiuni cu participarea comunității, în cadrul campaniei de salubrizare a teritoriului „MAREA CURĂȚENIE"

   1454

Primăria municipiului Chișinău informează că în cadrul acțiunii de salubrizare desfășurată sâmbătă, 26 septembrie 2020, au participat circa 1000 de oameni. Timp de câteva ore, reprezentanții municipalității, ai sectorului asociativ, simpli cetățeni au colectat circa 5000 de saci de deșeuri.

În context, Administrația publică locală Chișinău aduce mulţumiri cetăţenilor și reprezentanților sectorului asociativ, care s-au implicat activ, alături de angajaţii municipalității, în acţiunea de curăţenie de astăzi. Ne exprimăm speranța că efortul echipei din Primărie va fi sprijinit și la acțiunea planificată de municipalitate pentru ziua de sâmbătă, 3 octombrie a.c., de cât mai mulți locuitori ai urbei, pentru salubrizarea și amenajarea orașului în care locuiesc, în preajma Sărbătorii Hramul Orașului.

Acțiuniule de salubrizare s-au desfășurat în sectorale capitalei pe următoarele adrese: sectorul Botanica: Parcul „Valea Trandafirilor", sectorul Centru: Parcul „Valea Morilor", în perimetrul str. Lech Kaczynski, Drumul Viilor, str. Trifan Baltă (str. Academiei/str. Drumul Viilor); sectorul Ciocana: Pădurea-Parc „Râșcani; sectorul Râșcani: parcul din str. Miron Costin/str. Florilor spre str. Studenților și str. Calea Orheiului. În parcul din str. Studenților/str. Alecu Russo, pe tronsonul str. N. Dimo - 3 iazuri (str. M. Costin/str. N. Dimo - scara principală) s-a desfășurat o acțiune comună a preturilor Ciocana și Râșcani; sectorul Buiucani: Pădurea-Parc „Butoiaș", (intersecția str. N. Costin- Paris),  Pădurea-Parc „Butoiaș" (parcarea din fața restaurantului „Butoiaș", parcul „La Ivor".

Menționăm că pe parcursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie a.c., în cadrul acțiunii de salubrizare din zonele publice, au fost evacuate 21 de curse de deșeuri. Măsura organizată de municipalitate s-a desfășurat în contextul campaniei de salubrizare a teritoriului „MAREA CURĂȚENIE".