Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general a înmânat diplome de onoare angajaților din sfera protecției sociale

   1581

Primarul general, Ion Ceban, a înmânat astăzi diplome de onoare ale Primăriei Chișinău la 35 de angajați din sfera asistenței sociale din municipiu, care activează în Direcția generală asistență socială și în Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Evenimentul a fost prilejuit de marcarea Zilei profesionale a lucrătorului din sfera protecției sociale a populației.

Edilul a ținut să mulțumească celor prezenți pentru munca plină de abnegație și dedicație în activitatea lor cotidiană. „Noi cunoaștem cât efort depuneți Dumneavoastră, toți cei peste 1000 de lucrători în domeniu. Vă mulțumesc pentru asistența la domiciliu, pentru activitatea în sectoare și pentru că sunteți mereu aproape de oamenii care necesită susținere. Este o muncă enormă, care trebuie apreciată pe potrivă", a menționat Ion Ceban.

Șeful administrației municipale a mai remarcat că lucrătorii sociali au o misiune civică, care solicită multă responsabilitate și profesionalism, iar în contextul situației actuale, marcată de pandemia prin COVID-19, a fost demonstrat, odată în plus, că munca celor din asistența socială este foarte necesară.

Pentru asistenţa socială, anual, în bugetul municipal sunt prevăzuți cca 210 milioane de lei, care sunt distribuiți pentru oferirea compensațiilor pentru transport, pentru ajutoare materiale familiilor defavorizate, pachete cu produse alimentare etc.

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău examinează în continuare posibilitatea acordării ajutorului social persoanelor dezavantajate, iar în acest sens, cetățenii care fac parte din aceste categorii, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.