Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Consultări publice repetate, asupra proiectului Regulamentului privind autorizarea plasării publicității exterioare în municipiul Chișinău

   1304

Primăria municipiului Chișinău informează că Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare a Consiliului municipal Chișinău anunță, repetat, consultări publice asupra proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind autorizarea plasării publicității exterioare în municipiul Chișinău”.    

Principalul obiectiv al documentului este nominalizarea unor noi reguli şi cerinţe, atât pentru amplasamentele de publicitate, cât şi pentru firme; stabilirea unor zone cu specificarea mijloacelor de reclamă permise în fiecare zonă; revizuirea amplasamentelor publicitare şi a firmelor; sistematizarea, favorizarea implementării tehnologiilor moderne în domeniul respectiv.

Astfel, Regulamentul stabileşte reguli şi cerinţe de bază pentru proiectarea, construirea şi amplasarea mijloacelor publicitare în corespundere cu normele și cu legislaţia în vigoare, precum și cu standardele europene în domeniu. 

Regulamentul propune divizarea pe zone de importanţă a oraşului cu aplicarea unor condiţii specifice de intervenţii, pentru a pune în valoare spaţiul urban, patrimoniul cultural, spaţiile verzi cât şi spaţiul informaţional al oraşului.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până la data de 09.10.2020, pe adresa electronică: dgaurf@cmc.md, la numărul de telefon: (022) 22-35-75, dna Rodica Moşu sau pe adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83.

Proiectul Regulamentului, nota informativă, precum și alte materiale care au stat la baza elaborării proiectului de Regulament sunt disponibile pe pagina web oficială  www.chisinau.md, la modulul „Consultări publice".