Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Dezbateri publice asupra proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău

Dezbateri publice asupra proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău

   1385

Primăria municipiului Chișinău a organizat astăzi dezbateri publice în regim online, asupra proiectului Regulamentului privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău.  

Scopul elaborării proiectului de document privind desfășurarea licitațiilor cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract pentru amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău constă în asigurarea realizării Planului de Implementare a Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în orașul Chișinău. Aceste activități sunt stipulate în decizia CMC nr. 12/1 din 23.07.2020, în vederea sistematizării acţiunilor întreprinse, orientate spre stimularea comerţului ambulant organizat şi modern și dezvoltarea concurenței loiale. 

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii, moderatorul dezbaterilor, a precizat că, potrivit proiectului de Regulament, inițial se prevede desfășurarea licitațiilor pentru obținerea dreptului de a comericializa din gherete pe teritoriul parcurilor, bulevardelor și străzilor centrale, conform schemelor de amplasare aprobate de CMC, după care va fi concurs și pentru celelalte locații prevăzute de autorătățile locale.  

Inga Ionesii a mai spus că agenții economici vor obține dreptul de a comercializa în parcuri și pe străzi pe o perioadă determinată, astfel ca mai mulți reprezentanți ai micului business să poată activa. De asemenea, la o singură licitație, un agent economic va putea obține nu mai mult de 3 locuri pentru comerț, pentru a evita monopolul.

Aprobarea Regulamentului va permite crearea condițiilor și posibilităților egale pentru toți participanții, în scopul obținerii dreptului de a încheia contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău; încheierea contractelor propriu-zise, precum și acumularea veniturilor la bugetul local.