Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Consolidarea structurilor agenților constatatori din cadrul preturilor

   2168

Primăria municipiului Chișinău anunță că în parcurile din capitală vor fi instalate mai multe panouri cu caracter informativ privind sancțiunile care se aplică pentru aruncarea gunoiului la întâmplare în spațiul public.

Totodată, autoritățile publice locale elaborează în prezent un concept nou care are drept scop oferirea unor împuterniciri suplimentare agenților constatatori din cadrul preturilor.

Astfel, conform documentului, funcționarii vor patrula și monitoriza zilnic străzile, fiind echipați, la necesitate, cu camere de supraveghere video.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, afirmă că în viitorul regulament vor fi marcate expres cazurile în care cetățenii pot fi amendați pentru dezordinea creată în spațiul public.

Este foarte greu să vii cu suport probatoriu, să demonstrezi că persoana în această secundă a aruncat în locul nepotrivit un anumit deșeu. Posibil vom crea echipe mixte din agenți constatatori și poliție. Ne propunem ca aceștia să fie echipați exact cum sunt și polițiștii”, a declarat viceprimarul Ilie Ceban.

Conform prevederilor stipulate în noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, vor fi aplicate amenzi de la 900 de lei până la 1800 pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore și de la 3000 până la 9000 de lei, pentru persoanele juridice.