Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Consilierii municipali au votat pentru reîntoarcerea în posesia municipalității a două terenuri cu suprafața totală de 6ha

   2079

Primăria municipiului Chișinău informează că două terenuri de cca șase hectare din intravilanul capitalei, amplasate pe strada Bucovina, sectorul Ciocana, vor revei în proprietatea municipalității O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Consiliului municipal Chișinău (CMC).

Aprobarea de către aleșii a documentului a fost necesară după ce contractul de arendă funciară încheiat între municipalitate și agentul econpmic a expirat. De menționat că, pe perioada deţinerii dreptului de arendă funciară, agenul economic nu și-a onorat plățile către bugetul local pentru posesia celor două loturi de pământ.

Astfel, pentru gestionarea eficientă a patrimoniului municipal şi a revendicării drepturilor depline asupra terenurilor menţionate, autoritățile publice locale au solicitat returnarea terenurilor în gestiunea Primăriei municipiului Chișinău.

În context, primarul general, Ion Ceban, a salutat decizia CMC, menționând că toate terenurile care afost înstrăinate ilegal, dar aparțin municipalității trebuie să revină în proprietatea APL. 

„Este o victorie mică, dar foarte importată pentru capitală. Acesta a fost unul din scopurile întrevederii de ieri a conducerii Primăriei cu membrii Agenției Proprietăți Publice, pentru a fi relansat procesul de delimitare a proprietăților municipalității și cele ale statului", a declarat primarul general, Ion Ceban.

Anexă: Nota informativa asupra proiectului