Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință cu maganagerii instituțiilor de învățământ prinvind asigurarea procesului educațional din capitală

   2108

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a convocat miercuri o ședință de lucru, în regim online, cu participarea managerilor instituţiilor municipale de învăţământ primar și secundar, ai Direcţiei generale educaţie tineret şi sport și reprezentanții Ministerului Educației Culturii și Cercetării, unde au fost abordate aspecte ale desfăşurării procesului educaţional din capială, în noul an de studii 2020-2021.

În cadrul discuțiilor, părțile s-au axat pe subiecte ce se referă la: planificarea orarului de studii în școli, implementarea instrucțiunilor privind realizarea lecţiilor online, aplicarea metodologiilor ce vizează temele pentru acasă, comunicarea cu părinţii şi elevii, precum și organizarea alimentaţiei copiilor.

În acest sens, viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a precizat că procesul educaţional desfăşurat în contextul situaţiei epidemiologice este diferit de anii precedenţi, iar bunele practici care au fost aplicate de la începutul acestui an, trebuie valorificate.

„Parcurgem o perioadă dificilă, iar mulţi părinţi, elevi şi cadre didactice se confruntă cu diverse probleme care necesită soluţionare şi intervenţii asumate. Fiecare echipă managerială poate interveni în eficientizarea procesului educaţional, inclusiv, logistic. Sunt multe aspecte organizatorice care pot fi îmbunătăţite, dacă se pune accent pe calitatea managementului instituţional, şi dacă este asigurată comunicarea cu participanții în cadrul procesului educațional", a declarat Angela Cutasevici.

Totodată, Direcția generală educație tineret și sport va monitoriza corectitudinea implementării deciziilor stipulate în actele normative aprobate, a instrucţiunilor comisiilor naţionale şi municipale privind organizarea procesului educaţional şi va oferi suport metodologic necesar.