Primarul general, Ion Ceban, a participat cu o comunicare în cadrul Forumului Internațional „Kazan Digital Week -2020"

   2441

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi, cu o comunicare, la sesiunea de discuții cu genericul „Primari ai orașelor inteligente", în cadrul Forumului Internațional „Kazan Digital  Week - 2020", Federația Rusă.

Ediția curentă a evenimentului este desfășurată în regim online, în zilele de 21-24 septembrie 2020, prin intermediul platformei de conferințe ZOOM.  

În cadrul Forumului, primarul de Chișinău a accentuat despre rolul comunicării și a schimbului de experiență între orașele din Europa, Asia, țările CSI, care sunt puternic  dezvoltate în diverse domenii Smart. „Apreciez informația prezentată, a cărei potențial ar putea fi valorificat și implementat la noi. Cu mare drag vom participa la astfel de întruniri, pentru că ne oferă o poartă deschisă spre noi viziuni și idei", a menționat Ion Ceban.

Totodată, edilul capitalei s-a referit și la preocupările actuale ale autorităților municipale de a introduce gestionarea inteligentă a traficului din oraș, implementarea sistemului de taxare electronică, managementul parcărilor etc. „Chișinăul este în contratimp, în special pe domeniile de transport, infrastructură, investiții și economie, atât de necesare pentru modernizarea orașului", a conchis primarul general.