Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inițierea colaborării dintre APL Chișinău și Agenția Proprietății Publice

   2003

Primarul general, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu directorul Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, precum și cu alți reprezentanți ai instituției. Părțile au convenit asupra semnării unui acord de colaborare dintre Primăria Chișinău și APP, pentru a facilita soluționarea problemelor existente între autoritățile publice, pentru deblocarea situațiilor rămase de mai mulți ani nesoluționate.

Edilul capitalei s-a referit în special la necesitatea clarificării chestiunilor privind delimitarea imobilelor și a proprietății Primăriei Chișinău de cea a statului. Totodată, s-a discutat despre oportunitatea convocării periodice a funcționarilor din cele 2 instituții, pentru a rezolva problemele specifice, apărute în cadrul activității autorităților publice.

Un alt aspect abordat de Ion Ceban a fost identificarea terenurilor din centrul istoric al urbei, precum și din sectoare, care ar putea fi utilizate în scopul amenajării parcărilor stradale, în condițiile când locurile de parcare reprezintă o problemă stringentă pentru APL Chișinău.