Stadiul lucrărilor de reabilitare a parcului „La Izvor"

   2040

Primăria municipiului Chișinău informează că parcul „La Izvor" din sectorul Buiucani se află în stadiu avansat de amenajare. Lucrările de renovare a obiectivului au început în luna iulie, a.c. și se desfășoară pe etape, conform graficului aprobat, iar unele sectoare ale zonei de agrement, urmând a fi finalizate către Hramul Orașului.

Despre acesta a fost informat primarul general, Ion Ceban, care a inspectat astăzi șantierul de reconstrucție a parcului, pentru a verifica gradul de realizare, precum și calitatea lucrărilor aflate în desfășurare. 

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, în prezent are loc montarea pavajului pe aleea centrală, a sistemului de irigare a spațiilor verzi, precum și instalarea rețelei de iluminat nocturn. În paralel, sunt executate lucrări de construcție a havuzului de la intrarea principală din parc.

Totodată, muncitorii urmează să finalizeze lucrările de amenajare a terenurilor de sport (tenis de câmp, volei pe plajă, fitness) şi zonelor de joacă pentru copii, adiacente stadionului pentru fotbal de plajă.

Edilul capitalei a menționat că zonele de sport și cele destinate copiilor vor fi publice cu acces gratuit pentru locuitorii capitalei. „Pandemia de Covid-19 ne-a demonstrat că locuitorii capitalei au nevoie de spaţii de recreere în aer liber, astfel vom amenaja mai multe parcuri şi scuaruri din capitală, pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber în siguranţă", a conchis Ion Ceban.

De asemenea, serviciile municipale de profil au început să desfășoare lucrări de amenajare a plajei din parc, care va fi extinsă. Acestea prevăd schimbarea nisipului, instalarea mobilierului urban, a cabinelor de duş şi de schimb.

Amintim că parcul „La Izvor" din sectorul Buiucani are o suprafață de 163 hectare, iar proiectul mai prevede și amenajarea unei parcări pentru automobile, de circa 460 de locuri, destinată vizitatorilor zonei verzi.