Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inițierea activităților privind pregătirea dosarului de participare a oraşului Chișinău pentru obţinerea titlului de Capitala Europeană a Tineretului

   1936

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a prezidat marți, 15 septembrie, curent, o primă ședință a Comisiei privind elaborarea setului de documente necesare în vederea depunerii candidaturii și participării orașului Chișinău pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului, constituită prin dispoziția nr. 413-d din 13.08.2020.

În cadrul întrunirii, Angela Cutasevici a subliniat importanta întocmirii corecte a dosarului și a setului de documente aferente pentru participare la Inițiativa Capitala Europeană a Tineretului, care urmează a fi prezentate spre examinare Consiliului municipal Chișinău.

Astfel, participarea Chișinăului în cadrul acestui proiect va aduce un impact pozitiv asupra vieții orașului și a tinerilor: stimulează investițiile în domeniul tineretului; încurajează participarea activă; promovează voluntariatul; susține diversitatea și incluziunea socială; consolidează organizațiile de tineret; contactează tinerii și amplifică mesajul acestora, în cadrul familiei europene.

În prima etapă a concursului, comisia va prezenta situația actuală a orașului Chișinău și problemele cu care se confruntă acesta, iar în cea de-a doua etapă, urmează a fi elaborat un concept care va conține activități și inițiative cu ajutorul cărora vor fi soluționate problemele cu care se confruntă tinerii.

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, timp în care acesta va desfășura mai multe activități de dezvoltarea culturală, socială, politică și economică a tineretului. Inițiativa aparține Forumului European al Tineretului, iar prima capitală a fost aleasă în anul 2009.