Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Afacerilor Interne vor colabora pentru combaterea fenomenului construcțiilor ilegale din capitală

   2267

Municipalitatea a inițiat crearea unui grup de lucru care va avea misiunea de prevenire, constatare și sancționare a celor responsabili de încălcarea legislației din domeniul construcțiilor. Grupul este format din reprezentanți ai Primăriei Chișinău, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției pentru Supraveghere Tehnică și a Ministerului Afacerilor Interne.

Anunţul a fost făcut de edilul capitalei, în cadrul unei ședințe comune cu participarea conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și viceprimarilor de ramură. Părțile au discutat despre necesitatea creării unui mecanism eficient pentru combaterea fenomenului construcțiilor ilegale din oraș.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, grupul de lucru va avea sarcina de ajusta legislația în domeniu pentru elaborarea unor instrumente de control și intervenție în cazul construcțiilor abuzive.

„Ne propunem să existe o cooperare dintre toate entitățile de profil, pentru a stopa activitățile neautorizate încă la etapa zero sau și pe parcurs, când la fel sunt admise abuzuri din partea dezvoltatorilor", a declarat Ion Ceban.

Totodată, în atenția autorităților sunt și construcțiile abandonate, care reprezintă o sursă de pericol pentru cetățeni, precum și cazurile când agenții economici depășesc prevederile documentației permisive eliberate de către autoritățile municipale.

În context, primarul capitalei a menționat că în prezent, în capitală sunt atestate circa 2000 de construcții problematice.