Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general a solicitat responsabililor să monitorizeze sistematic șantierele de reconstrucție a obiectivelor municipale

   1790

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat pretorilor și responsabililor din cadrul subdiviziunilor municipale de profil să verifice sistematic pe teren situația din sectoare, precum și lucrările din șantierele de construcție și reabilitare a proiectelor municipale. Subiectul a fost discutat luni, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Edilul capitalei s-a arătat indignat de calitatea lucrărilor executate pe anumite adrese, unde sunt obiective finanțate din bani municipali. „Antreprenorii care nu-și fac bine munca, să fie puși repetat să refacă lucrările efectuate cu abateri, în caz contrar, vom aplica sancțiuni conform legislației. La fel și pretorii vor fi sancționați pentru acele proiecte, unde nu au fost suficient de bine monitorizate activitățile", a declarat primarul general.

Ion Ceban a menționat că va inspecta zilnic sectoarele capitalei, iar aceste vizite se vor desfășura inopinat la toate proiectele aflate în execuție. Totodată, primarul le-a cerut managerilor de subdiviziuni să iasă din birouri pentru a verifica mai bine activitățile pe teren.

De asemenea, edilul s-a referit și la abaterile semnalate de către echipele de monitorizare, ca urmare a verificării calității lucrărilor de reparație desfășurate în instituțiile de învățământ municipal. „Nu voi permite să se facă economii pe seama copiilor. Voi verifica personal documentația și devizele de cheltuieli, pentru a vedea volumele și calitatea lucrărilor realizate", a conhis Ion Ceban.