Primarul general a discutat cu șeful statului subiectele de actualitate din capitală

   2271

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe subiecte de actualitate pentru municipalitate, și anume: completarea cu noi unități de transport a parcului rulant din cadrul regiilor de transport public, proiecte implementate de actuala administrație a capitalei.

Edilul capitalei a reiterat că în perioada imediat următoare municipalitatea va beneficia de un lot de autospeciale destinate pentru salubrizarea și deszăpezirea drumurilor. Continuă activitățile pentru asamblarea în cadrul RTEC a 35 de troleibuze, precum și desemnarea companiei câștigătoare, în baza procedurii de licitație desfășurate, pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi destinate rutelor municipale de transport urban și suburban.

Ion Ceban l-a informat pe șeful statului și despre alte subiecte de actualitate, proiecte aflate în desfășurare la nivelul fiecărui sector, menite să îmbunătățească calitatea vieții chișinăuienilor: reabilitarea infrastructurii drumurilor, a spațiilor publice și a zonelor verzi, schimbarea utilităților etc.

În context, primarul general a ținut să remarce că în anul curent, evenimentele dedicate  Hramului Orașului Chișinău, vor fi organizate după un alt concept. „Ne propunem să realizăm ceva inedit pentru chișinăuieni, cu păstrarea tuturor normelor de siguranță și a recomandărilor specialiștilor", a conchis Ion Ceban.