Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Afacerilor Interne vor colabora pentru gestionarea problemelor din capitală

   1919

Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Afacerilor Interne au stabilit o nouă colaborare la nivel instituțional privind gestionarea problemelor de actualitate din capitală.

Astfel, în cadrul unei ședințe comune cu participarea primarului general, Ion Ceban, a viceprimarilor de ramură și a conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost abordate o serie de probleme curente, care necesită implicarea reprezentanților poliției deopotrivă cu serviciile municipale de profil. Acestea se refera la: securizarea și dirijarea circulației rutiere în preajma instituțiilor educaționale; problema ambuteiajelor din trafic; dirijarea circulației rutiere în preajma şantierelor de construcție și a sectoarelor de drum aflate în reparaţie; asigurarea ordinii publice şi combaterea comerţului ambulant stradal etc.   

De asemenea, Ion Ceban a solicitat suportul organelor competente privind soluționarea problemei parcărilor neregulamentare de pe trotuarele capitalei. „Este salutabil că în ultima perioada, oamenii legii, în colaborare cu municipalitatea acționează mai eficient la acest capitol, fiind aplicate sancțiuni administrative. Astfel, ne propunem ca în parteneriat cu MAI să organizăm o campanie mediatică în acest sens”, a declarant Ion Ceban. 

Potrivit datelor oferite de poliție, pe parcursul ultimelor opt luni, în capitală s-au produs 477 accidente rutiere în urma cărora 20 de persoane au decedat, iar 539 au fost traumatizate. Numărul este în descreștere comparativ cu anul precedent. Cea mai mare problemă privind crearea situațiilor de accident rămâne a fi neacordarea priorității pietonilor.