Virtual Mayors Summit of Mannheim’s Twin Cities 2020

   1732

Primarul general, Ion Ceban, a participat miercuri la Summitul virtual al primarilor orașelor înfrățite 2020, în format online, organizat de către Primăria orașului Mannheim, Germania, localitate înfrățită cu Chișinăul de circa 30 de ani.

În cadrul întrunirii, edilul capitalei, a semnat Declarația politică comună a primarilor orașelor participante, drept dovadă a consolidării și conjugării eforturilor comune întru susținerea și promovarea dezvoltării comunităților înfrățite în contextul schimbărilor aduse de pandemia de COVID-19.

Astfel, în alocuțiunea sa, primarul general a menționat că pandemia a devenit un bun test de capacitate și rezistență, inclusiv, pentru toate orașele și țările lumii. În noile condiții suntem practic impuși să regândim procesele de învățare și de activitate, în special pentru a spori eforturile de transformare digitală, impulsionând dezvoltarea și adaptarea la soluțiile  din sfera tehnologiilor digitale și gestiunea corespunzătoare a resurselor noi.

Totodată, Ion Ceban a prezentat participanților principalele proiecte din domeniul IT, implementate de către Primăria Chișinău, care au drept scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, dar și securitatea acestora în perioada pandemică.

Acestea se referă la: platforma de educație online implementă în instituțiile de învățământ municipale; depunerea petițiilor/sesizărilor online; platforma IT JIRA Software, pentru monitorizarea pacienților cu formă ușoară COVID-19 aflați la tratament la domiciliu; ghișeul unic pentru gestionarea și eliberarea actelor permisive; elaborarea hărților interactive în diverse domenii de activitate pentru transparența primăriei municipiului Chișinău etc.

Totodată, primarul general și-a exprimat aprecierea față de administrația orașului Mannheim pentru organizarea acestui eveniment important de promovare a consolidării orașelor în fața provocărilor curente. „Doar împreună, uniți, putem depăși situațiile dificile și doar consolidându-ne eforturile suntem capabili să oferim un viitor mai bun cetățenilor și copiilor noștri", a declarat Ion Ceban.

Acordul oficial de înfrăţire între orașul Chișinău și Mannheim a fost semnat la 2 noiembrie 1989. Prin acordul de înfrățire au fost stabilite relaţii de colaborare, care au pus bazele dezvoltării proiectelor culturale și de infrastructură, realizate de-a lungul timpului dintre cele două municipalități.