Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de amenajare a trotuarelor din zona centrală a capitalei

   2082

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a convocat astăzi o şedinţă de lucru pe şantierul de reconstrucție a trotuarelor de pe str. Alexandr Puşkin și str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni. Edilul, împreună cu reprezentanții subdiviziunilor municipale de profil și antreprenorul, au inspectat calitatea lucrărilor executate privind amenajarea aleilor pietonale din centrul istoric al capitalei.

După cum au raportat responsabilii de lucrări, circa 20 la sută din volumul de pavaj, a fost deja aplicat. În paralel, sunt decapate porțiunile de asfalt și pavele degradate, demontate bordurile vechi şi instalate altele noi, în perimetrul str. A. Mateevici și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. 

De asemenea, serviciile municipale execută lucrări de curăţare sau tăiere a arborilor uscaţi şi modernizarea rețelei de iluminat public. Pe cele două străzi vor fi schimbate corpurile de iluminat şi vor fi instalate lămpi pe bază de LED.

Potrivit primarului general, lucrările pe șantier se desfășurate conform calendarului aprobat, iar lacunele depistate, astăzi, pe teren urmează a fi remediate, conform proiectului de execuție.