Laborator electric mobil pentru deservirea rețelelor RTEC

   2513

Primăria municipiului Chișinău informează că rețelele electrice subterane din gestiunea Regiei Transport Electric Chișinău vor fi deservite cu echipamente de ultimă generație. Recent, RTEC a achiziționat un laborator electric mobil, în acest scop, care va reduce timpul de intervenție pentru detectarea şi reparaţia cablurilor defecte ale substațiilor de tracțiune.

Echipamentul de laborator, pe platformă auto, a fost achiziționat și asamblat la o uzină specializată din Ucraina. Costul investiţiei este de 550 mii lei, surse financiare planificate pentru anul curent de către RTEC.

În context, primarul general, Ion Ceban a menționat că unul din obiectivele actualei administrații a capitalei este lansarea proceselor de modernizare a bazei tehnico-materiale din cadrul regiilor municipale de transport, întreținere drumuri, salubrizare etc.

E de menționat că până la procurarea noului utilaj, RTEC avea în dotare un laborator mobil din 1983, învechit fizic și moral depășit de cerințele actuale, care era utilizat zilnic pentru intervenții.