Primarul general, Ion Ceban, a participat la lansarea Forumului municipal al cadrelor didactice, în format online

   2617

Primarul general, Ion Ceban, a participat, miercuri, la lansarea Forumului municipal al cadrelor didactice, în format online, cu genericul „Educația astăzi: între viziune și acțiune”. Evenimentul organizat de către Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău va avea loc în perioada 19-21 august și este adresat profesorilor, învățătorilor, educatorilor, cadrelor de conducere din cadrul instituțiilor de învățământ general, părinților, elevilor, liderilor sindicali și APL-urilor din municipiul Chișinău.

Ion Ceban a menționat că, în contextul pandemiei de Covid-19, este 
pentru prima dată când conferința cadrelor didactice se desfășoară în regim on-line. Astfel,  municipalitatea a depus toate eforturile pentru a crea condiții egale de participare la eveniment tuturor persoanele implicate în procesul educațional.

„Anul de studii 2019-2020 a schimbat radical conceperea sistemului educaţional. Dacă în prima jumătate a anului vorbeam despre progrese tehnologice, a doua jumătate a anului de studii 2019-2020 a zguduit din temelie sistemul educaţional, făcând să vorbim despre învăţământul de până şi după pandemie. În pofida tuturor intemperiilor şi situaţiilor foarte dificile din acest an, am reuşit să lansăm şi să atragem proiecte pentru modernizarea şi racordarea procesului educaţional la cerinţele actuale. În acest sens, pe această cale, ţin să aduc mulţumiri cadrelor didactice, managerilor, angajaţilor din învăţământ pentru implicare şi pentru că au dat dovadă”, a declarat Ion Ceban.

Lucrările forumului vor fi organizate pe ateliere tematice (webinarii), unde vor fi prezentate exemple de bune practici, ce urmează a fi preluate și implementate în noul an de studii 2020-2021, precum: aspecte manageriale pentru organizarea anului școlar 2020-2021 în instituțiile de învățământ primar și secundar; metodologii de predare-învățare combinată în baza bibliotecii digitale „educație online”; managementul organizațional în procesul de redeschidere a instituțiilor de educație timpurie în perioada pandemică; munca la distanță: provocări și oportunități pentru resursele umane etc.