Primarul general a împărțit sancțiuni disciplinare pretorilor de Botanica și de Buiucani

   1839

Primarul general, Ion Ceban, a anunțat astăzi despre aplicarea sancțiunilor administrative pretorilor de Botanica și de Buiucani, pentru situația atestată în sectoare în ultima săptămână, subliniind totodată că vor urma și demiteri. În context, edilul a solicitat Direcției managementul resurselor umane să pregătească convocarea Comisiei de disciplină, pentru inițierea procedurilor respective.

Primarul a început ședința operativă săptămânală de luni prin a aminti responsabililor din preturi despre atribuțiile care le au, vizavi de gestionarea situației în teritoriul administrat. Edilul s-a arătat nemulțumit de starea de lucruri create în parcuri, în week-endul trecut, în special, la „Valea Trandafirilor", când unii prestatori de servicii au venit cu anumite activități, în lipsa actelor permisive. Tot aici au fost constatate nereguli la capitolul salubrizare și construcții ilegale.

„Nu voi accepta ca pretorii să spună că nu sunt la curent cu lucrurile care se produc în sectorul pe care îl administrează. Murdărie în parcuri scuaruri, în zonele verzi. Distracții dubioase pentru că ele nu sunt legale și nu au acte permisive. Aceste lucruri nu pot și nu trebuie să fie tolerate. Locuitorii municipiului așteaptă de la noi responsabilitate. Vreau să le mulțumesc cetățenilor activi care ne sesizează despre o problemă sau alta, iar datoria funcționarului public este să asculte și în măsura posibilităților legale și funcționale să rezolve aceste probleme", a subliniat edilul.  

În context, Ion Ceban a precizat că în lipsa unui conducător (pretor), atribuțiile sunt delegate adjuncților, iar lucrurile care necesită rezolvare urgentă trebuie gestionate în timp util. Totodată, edilul a solicitat consilierului Tudor Gîrbu, responsabil de supravegherea domeniului locativ-comunal să perfecteze un orar privind aflarea responsabililor în teritoriu, dar și organizarea vizitelor inopinate din partea administrației municipale vizavi de lucrul pretorilor de sector.   

În altă ordine de idei, edilul a menționat că în cele 8 luni de la accederea sa în funcție, a mizat pe încrederea funcționarilor și că lucrurile pot fi făcute bine. Și marea majoritate dintre angajați muncește și în continuare, astfel că nu pot fi aduse acuzații despre demiteri pe criterii politice.