Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Interzicerea activității bazinelor de înot și a piscinelor de pe teritoriul municipiului Chișinău, pe perioada stării de urgență în sănătate publică

Interzicerea activității bazinelor de înot și a piscinelor de pe teritoriul municipiului Chișinău, pe perioada stării de urgență în sănătate publică

   1934

Activitatea bazinelor de înot și a piscinelor de pe teritoriul municipiului Chișinău este interzisă pe toată perioada stării de urgență în sănătate publică (până la 31 august 2020) . Excepție sunt bazinele sportive autorizate pentru desfășurarea antrenamentelor și competițiilor de profil.

Această măsură a fost adoptată vineri de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, prin hotărârea nr. 15, care transpune spre executare Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 22 din 31 iulie 2020.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu COVID-19, măsurile restrictive vor fi revăzute.  

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică enunțate constituie pericol pentru cetățeni și va servi drept temei pentru atragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Amintim că autoritățile publice locale, persoanele juridice de drept public și de drept privat, înregistrate pe teritoriul municipiului Chișinău, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, precum și cetățenii vor asigura în continuare respectarea strictă a măsurilor de control și combatere a infecției COVID-19: respectarea distanței sociale de minim 1 metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor și de igienă respiratorie, respectarea sub proprie răspundere a regimului de autoizolarede către persoanele, cărora li se stabilește regimul respectiv; monitorizarea de către fiecare persoană fizică a propriei stări de sănătate; purtarea măștilor de protecție în transportul public, în spațiile comerciale, spații publice închise, în situațiile când nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere gura și nasul.