Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Monitorizarea calității lucrărilor de reparație în instituțiile de învățământ din municipiu

   1776

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor de profil să monitorizeze executarea lucrărilor de reparație în școli și grădinițe, pentru ca la 1 septembrie să fie totul pregătit pentru revenirea copiilor. De asemenea, edilul a solicitat să fie făcute publice informațiile privind cheltuielile pentru lucrările de reparație în cadrul instituțiilor de învățământ, pe panourile de anunțuri de la intrare în clădiri și pe paginile web, pentru ca cetățenii să știe cum au fost gestionați banii.

Subiectul a fost abordat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. 

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici a informat că un grup de lucru monitorizează calitatea lucrărilor de reparație executate în cadrul instituțiilor educaționale, iar specialiștii de profil se află zilnic în teritoriu pentru evaluarea situației și emit recomandări în cazurile problematice, pentru a fi remediate.

În context, primarul general a menționat că lucrările de reparaţie în instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău trebuie să fie efectuate calitativ şi în termen. „Am solicitat responsabililor să verifice cum sunt executate lucrările în fiecare şcoală şi grădiniţă din capitală, pentru a nu avea la 1 septembrie şantiere în lucru ori situații, când oamenii să spună că intervenția s-a făcut de mântuială", a subliniat Ion Ceban.

În prezent sunt executate lucrări de reparaţie în 142 de edificii din sfera educației, inclusiv în 48 de școli, licee și gimnazii și 94 de grădinițe, iar suma totală alocată în anul curent pentru acest scop este de peste 109 milioane de lei. 

În paralel cu reparațiile, instituțiile de învăţământ din capitală sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar în condiții de pandemie cu COVID-19. Astfel, școlile și grădinițele sunt dotate cu echipamente de protecţie şi dezinfectanţi. În acest sens, municipalitatea a alocat surse financiare suplimentare. 

Totodată, autoritățile capitalei sunt preocupate de pregătirea cadrelor didactice, care vor veni cu lecţii online pentru completarea bibliotecii digitale „educatieonline.md".