Municipalitatea a definitivat caietul de sarcini cu privire la achiziționarea unui lot de 100 de autobuze

   2678

Primăria municipiului Chișinău a definitivat caietul de sarcini în vederea achiziționării a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport public.  

Anunțul privind lansarea concursului public pentru achiziționarea unităților de transport urmează a fi publicat pe platforma „achiziții.md" și în jurnalul oficial al Uniunii Europene, în limbile: română, rusă și engleză.

Informații în acest sens au fost prezentate de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni.

Documentul a fost elaborat de grupul de lucru responsabil de perfectarea caietului de sarcini, din componența căruia fac parte reprezentanții ai executivului, consilieri municipali, experți în domeniu etc. și stabilește cerințele tehnice pentru viitoarele autobuze.

Edilul capitalei a ținut să mulțumească echipei de lucru pentru efortul depus la elaborarea acestui document important pentru dezvoltarea sistemului de transport public municipal. „Avem speranța că în termen de 9 luni vor fi achiziționate cele 100 de autobuze. De asemenea, ne propunem ca primele 60 de unități să fie livrate în decurs de 6 luni, acest termen fiind calculat, după finalizarea procedurilor de licitații", a menționat Ion Ceban.

În context, Ion Ceban a menționat că, pentru asigurarea transparenței și corectitudinii procedurii privind achiziționarea lotului de autobuze, la ședințele grupului de lucru au participat și experți din cadrul Centrului Național Anticorupție, iar caietul de sarcini a fost consultat cu reprezentanții Agenției Achiziții Publice.