Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general a întreprins o vizită de lucru în comuna Băcioi

   1941

Primarul general, Ion Ceban, a întreprins astăzi o vizită de lucru în comuna Băcioi, unde a inspectat împreună cu primarul localității, cele 6 obiective sociale aflate în reparație, cu suport financiar din partea APL Chișinău.

Edilul capitalei s-a interesat de evoluția lucrărilor pentru cele 2 grădinițe din localitate, aflate în reparație: una cu o capacitate de 200 de locuri și alta cu 65. Lucrările în ansamblu la aceste 2 obiective se referă la reabilitarea acoperișului, amenajarea pavilioanelor de joacă, reparații în sălile de grupă, în blocul alimentar și la fațade.

În reparație se află și clădirea Școlii primare nr 101, unde au loc lucrări de reabilitare a acoperișului, a fațadei și amenajarea sălilor de clasă.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că asigurarea cu locuri în grădinițe este o problemă stringentă și pentru comuna Băcioi, de aceea municipalitatea consideră o acțiune prioritară redirecționarea surselor financiare, pentru crearea condițiilor bune de activitate în instituțiile din domeniul educațional.  

În prezent este în reparație și drumul de acces către comuna Băcioi din partea Aeroportului Internațional Chișinău, un tronson de cca 1,8 km. În zilele următoare urmează amenajarea zonelor de acostament și aplicarea marcajului rutier.

Pentru proiectele în derulare din comuna Băcioi, în acest an, din bugetul municipal au fost alocați cca 8 milioane lei. În același timp, pentru toate suburbiile capitalei, în anul 2020 au fost prevăzuți cca 100 milioane lei.

În anul curent, municipalitatea a aplicat o nouă formulă de finanțare pentru suburbii, având prioritate proiectele din domeniul social, infrastructura drumurilor și căile de acces în localități, precum și asigurarea localităților suburbane cu sisteme de apeduct și canalizare.